BIM Tervezés

[ Modern Tervezés ]

Mit Takar A BIM Rövidítés?

[ Modern Tervezés ]

Mit Takar A BIM Rövidítés?

A BIM mozaikszó a Building Information Modeling rövidítése, azaz épületinformációs modellezést jelent. Neve alapján sokan egy szoftverre gondolnak, valójában azonban a BIM egy modern tervezési módszer, amely több, mint az épület 3D-s lemodellezése.

Ez az újfajta tervezés lehetővé teszi, hogy a különböző rendszereket együtt láthassuk a térben. A modellbe egyszerre bekerül minden szakág terve a hidraulikától az áramköri számításokig, és különféle szimulációk is végezhetők.

Ezeknek a digitális modelleknek köszönhetően az épület teljes életciklusa optimalizálható a koncepció megszületésétől a kiviteli tervezésen, építésen át az üzemeltetésig.

A BIM gyakorlatilag egy óriási adatállomány, melyből az épülettel kapcsolatos bármely információ gyorsan és hatékonyan kinyerhető.

Szemben a hagyományos tervezési módszerekkel, számos olyan hiba, amelyre eddig csupán a kivitelezés során derült volna fény, a BIM segítségével már a tervezés során orvosolható. A BIM alapú tervezéssel rengeteg pénzt és időt lehet spórolni a kivitelezéskor!

Tóth Tamás Tervezés - BIM
[ Minimalista Stílus Luxus Kivitelben ]

Melyek A BIM Alapú Tervezés Előnyei?

[ Minimalista Stílus Luxus Kivitelben ]

Melyek A BIM Alapú Tervezés Előnyei?

Párhuzamos Tervezés, Gyorsaság

Ha valamely szakági tervben változtatunk, akkor azonnal látjuk, hogy az hogyan hat a többi rendszerre a térben, hogyan befolyásolja a megjelenést. A változtatást a többi szakág is azonnal látja, nem kell egymásra várni, ezáltal a tervezési folyamat is gyorsítható.

Költségmegtakarítás

Az ütközésvizsgálat során már a tervezéskor felszínre kerülnek az esetleges kritikus pontok, vezeték kereszteződések, melyek javítása már a tervező asztalon jelentős költségmegtakarítással járnak majd a kivitelezéskor.

Garantáltan Jó Döntést Hoz A Tervezés Során

Ön nemcsak időt és pénzt spórol a kivitelezésnél a BIM alapú tervezéssel, de a tervezési folyamat során sokkal könnyebben tud dönteni, ugyanis pontosan meg tudja nézni, hogy milyen lesz álmai családi háza a megvalósulás után. Ráadásul arra is lehetőséget nyújt a technológia, hogy tegyen egy virtuális sétát majdani otthonában!

Pontos Számítások

Az épület életciklusa során bármikor könnyen és gyorsan adatokhoz juthatunk bármely elemről, mely lehetővé teszi, hogy nagyon pontos költségvetési tervet készítsünk, és segít az anyagmegrendelésben is.

Felkeltette Érdeklődését A BIM Alapú Tervezés?

Lépjünk Kapcsolatba,
És Tudjon Meg Többet Arról,
Hogyan Lehet Az Ön Segítségére Ez Az Újfajta Tervezési Módszer
Álmai Családi Házának Megvalósításában!

Felkeltette Érdeklődését A BIM Alapú Tervezés?

Lépjünk Kapcsolatba,
És Tudjon Meg Többet Arról,
Hogyan Lehet Az Ön Segítségére Ez Az Újfajta Tervezési Módszer Álmai Családi Házának Megvalósításában!

[ +]
Elégedett Ügyfél
[ +]
Év Tapasztalat
[ +]
Sikeres Projekt
[ +]
Elégedett Ügyfél
[ +]
Év Tapasztalat
[ +]
Sikeres Projekt
[ Modern Tervezés ]

Legfrissebb Blog Bejegyzések